zondag, 20. mei 2007 - 20:43

Wilde achtervolging met aanrijdingen

Enschede

Een automobilist, die onder invloed van alcohol verkeerde probeerde in de nacht van zaterdag op zondag een controle van de politie te vermijden. Na een achtervolging werd de man klem gereden door de politie en werd zijn rijbewijs ingevorderd i.v.m. een te hoog alcoholpromillage. De man blies 1,46 promille. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

Een 21-jarige Enschedese automobilist reed op zaterdag 19 mei omstreeks 23.50 uur opvallend snel weg bij het zien van politie op de Zuiderval in Enschede. De politie reed de man achterna en al snel bleek dat de man een controle wilde vermijden, want hij ging steeds sneller rijden.

Op de Patmossingel verloor de man de macht over het stuur en raakte een lantaarnpaal. Toch reed de man weer verder, maar kort erna verloor hij op de Patmossingel t.h.v. de Kostersstraat wederom de macht over het stuur reed tegen een boom en raakte een auto die op de andere weghelft reed.

De politie heeft de man klem gereden en aangehouden. Hij is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. In de auto van de 21-jarige automobilist zaten nog twee andere jongemannen uit Enschede. Zij zijn ter controle per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis, maar hadden geen letsel opgelopen.

De brandweer is ook ter plaatse geweest en heeft de weg schoongemaakt. De bestuurster van de tegemoetkomende auto, betrof een 50-jarige vrouw uit Enschede. Zij is niet gewond geraakt door de aanrijding.
Provincie:
Tag(s):