zaterdag, 24. november 2007 - 20:50

Zaterdageditie redt winkelmedewerkster

Sint Michielsgestel

Zaterdagmorgen is op de Ruwenbergstraat een 37-jarige man in zijn woonplaats op heterdaad aangehouden. Hij wordt verdacht van het plegen van een gewapende overval op een kantoorboekhandel aan de Klokakker in Sint Michielsgestel. Hij bedreigde de medewerkster met een mes en eiste geld.

Omstreeks 09.15 uur kwam bij de politie de melding van de overval binnen. Een medewerkster van de kantoorboekhandel was bedreigd met een mes. De overvaller wilde geld. De medewerkster stond achter de toonbank en weerde het mes af met een dikke krant (de zaterdageditie).

Ze riep direct om hulp, wat de overvaller deed besluiten om zonder buit het hazenpad te kiezen. De verdachte is tien minuten later in de nabijheid van de boekhandel aangehouden op basis van het opgegeven signalement.

Hij was in het bezit van het mes waarmee hij de overval gepleegd had. De politie heeft dit inbeslaggenomen. Bij de aanhouding bekende de man direct het feit te hebben gepleegd. Hij is ingesloten in het politiebureau voor verhoor. De politie onderzoekt de zaak verder.
Provincie:
Tag(s):