woensdag, 17. januari 2007 - 9:36

Zuidhoek wordt tastbaar

Kapelle

Met het plaatsen van de eerste drie bouwborden, wordt de komst van nieuwbouwwijk Zuidhoek zichtbaar voor passanten. Om het terrein een nette uitstraling te geven, heeft de gemeente verschillende partijen benaderd om samen een bouwbord te realiseren. Dit voorkomt een wir-war aan borden met elk een eigen stijl.

Alle scholen binnen de gemeente Kapelle mogen meedenken over de straatnamen voor de Zuidhoek. Afgelopen week heeft elke school formulieren ontvangen met namen waaruit gekozen kan worden. Ook eigen ideeën van de kinderen kunnen per klas worden ingediend. De namen zijn, uiteraard, ontleend aan de werken van Annie M.G. Schmidt. Uiterlijk 30 maart moeten de formulieren zijn ingeleverd bij de bibliotheek, zodat begin april jurering kan plaatsvinden. Eind april worden de favoriete straatnamen vervolgens door het college vastgesteld.

Tijdens de Annie MG Schmidtweek, voorafgaand aan de geboortedag van de auteur op 20 mei, worden de straatnamen bekend gemaakt. Op een later tijdstip volgt informatie over de manier waarop de namen feestelijk worden onthuld.
Provincie:
Tag(s):