vrijdag, 8. februari 2008 - 16:34

13 verdachten aangehouden in harddrugs-zaak

Amsterdam

De Nationale Recherche heeft vanwege een onderzoek naar versnijdingsmiddelen voor harddrugs 13 verdachten aangehouden in West-Friesland en Amsterdam. Dat werd vrijdag 8 februari bekend gemaakt. Daarbij is beslag gelegd op ongeveer 1000 kilo paracetamol, cafeïne, en andere versnijdingsmiddelen, die vermoedelijk bestemd waren voor het mengen met harddrugs.

De hoofdverdachte is een 41-jarige man uit Blokker. Hij leverde ’s avonds en in de weekeinden de versnijdingsmiddelen voornamelijk aan afnemers in Amsterdam. De paracetamol en cafeïne werden aangekocht door een adviesbureau, dat geen enkel farmaceutisch doel heeft.

Sinds de zomer van vorig jaar is vermoedelijk ruim 4000 kilo versnijdingsmiddelen in vaten en kartonnen dozen door de verdachten aangekocht en doorgeleverd. Afnemers betaalden ongeveer 20 euro per kilo paracetamol of cafeïne.

De versnijdingsmiddelen werden afgelopen dinsdag aangetroffen tijdens doorzoekingen in een opslagbox in Diemen en in een schuur bij een woning in Venhuizen. De politie legde bovendien beslag op mengmachines, kleurstoffen en andere voorwerpen die gebruikt kunnen worden bij het mengen van versnijdingsmiddelen met heroïne of cocaïne.
Negen verdachten zijn vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Amsterdam.
Provincie:
Tag(s):