maandag, 14. januari 2008 - 21:33

18e Udik-loop in Klijndijk

Klijndijk

Zaterdag 19 januari staat in Klijndijk de 18e Udik-loop op het programma. De Udik-loop is een jaarlijks terugkerend sportief evenement dat mogelijk wordt gemaakt door tientallen vrijwilligers en sponsors van stichting Udik.

De Udik-loop bestaat uit vier onderdelen: het scholenkampioenschap voor de groepen 7 en 8 van alle basisscholen in de gemeente Borger-Odoorn, een individuele jeugdloop voor kinderen van 6 t/m 10 jaar, een recreatieve loop van 6,5 km en een officiële KNAU-wedstrijdloop over 10 km.

De loop voor de scholen en de individuele jeugdloop speelt zich af op het sportveld van Klijndijk en aangrenzende straten. De recreatieve en de wedstrijdloop voert de sporters vanaf het sportveld in Klijndijk naar het Valtherbos, waar een parcours van brede bospaden wacht, en vervolgens weer terug naar de finish op het veld.

Voor de deelnemers aan de 10 km wedstrijdloop looft stichting Udik aantrekkelijke geldprijzen uit voor de snelste drie in de categorieën heren tot 40 jaar, heren 40+, heren 45+, heren 50+ en dames algemeen. Een extra uitdaging is de prijs voor de verbetering van het parcoursrecord dat voor de heren sinds 1994 op naam staat van Gebre Selassi en bij de dames sinds 2006 op naam van Adrienne Herzog.
Provincie:
Tag(s):