maandag, 8. december 2008 - 19:41

Acht maanden cel voor Jos Verstappen

Porsche-coureur Jos Verstappen moest vandaag voor de rechter in het Belgische Tongeren verschijnen na mishandeling van zijn vrouw. Daarnaast zou de Nederlander die tegenwoordig in België woont zijn vrouw Sophie Kumpen, meedere keren hebben bedreigd.

De 36-jarige Verstappen zou Sopie, zo berichten de België media vandaag, zelfs zondag nog bedreigd hebben via de telefoon. Ook zijn de banden van haar auto al drie maal lekgestoken, zo ook maandagmorgen.

De raadsman van Kumpen toonde de rechter een sms-bericht van gisteren waarin Verstappen nog bedreigingen uitte naar zijn vrouw met wie hij twee kinderen heeft. Het stel leeft al geruime tijd gescheiden van elkaar maar is nog wel getrouwd.

De voormalige Formule-1 coureur verklaarde maandag voor de rechtbank dat er inderdaad sprake is van relationele problemen maar dat de tussenkomst van een rechter enigsinds overdreven is.

De openbare aanklager eiste acht maanden celstraf tegen Verstappen. Waarvan een gedeelte mogelijk voorwaardelijk. De uitspraak is op 5 januari 2009.
Categorie:
Tag(s):