vrijdag, 16. mei 2008 - 22:17

Bestuurders met slok op betrapt

De politie hield in de nacht van donderdag op vrijdag drie weggebruikers aan voor het rijden onder invloed waaronder een meisje van 16 jaar met een alcoholgehalte van maar liefst 1,8 promille.

Op de Herenstreek in Nieuw Dordrecht reed een 66 jarige automobilist uit Emmer Compascuum met een alcoholgehalte van 0,6 promille. Na het afnemen van een ademanalyse en het afleggen van een verklaring is de man met een rijverbod van een uur weer in vrijheid gesteld. Hij kan rekenen op een boete van € 220,-.

Op de Lemferdinge in Zuidlaren hield de politie een 40 jarige bestuurder uit deze plaats aan. De man reed in een bestelauto over de Hogeweg en trok de aandacht van de politie door de snelheid waarmee hij reed. Op de Lemferdinge stopte de man waarna hij mee mocht naar het politiebureau. Daar toonde de ademanalyse een alcoholgehalte aan van 1,35 promille. Dit resulteerde voor de man in het invorderen van zijn rijbewijs, een proces-verbaal voor het rijden onder invloed en een rijverbod van zes uur.

Rond middernacht kwam een 16 jarige meisje uit Annen op de rotonde in de Verlengde Stationsweg in Zuidlaren met haar bromfiets ten val. De gewaarschuwde politie constateerde dat ze stond te wankelen op haar benen. Op het politiebureau gaf de ademanalyse een uitslag van bijna 1,8 promille. Het bromfietsrijbewijs van het meisje is ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op. Ze kreeg een rijverbod van 11 uur. De politie bracht haar naar huis en informeerde haar moeder, ze raakte niet gewond.
Provincie:
Tag(s):