maandag, 20. oktober 2008 - 20:07

Binnen 8 dagen na opening 3x ingebroken

Eindhoven

Bij de nieuwste Horse and Rider Superstore in Eindhoven is binnen 8 dagen reeds 3 keer ingebroken. Ging het de eerste keer waarschijnlijk nog om dronkelui, de tweede en derde inbraak waren serieus van aard.

Vrijdag 10 oktober werd de tweede Epplejeck Horse and Rider Superstore in Eindhoven geopend. Epplejeck is een nieuwkomer in ruitersportbranche met vestigingen in Drachten, Heemskerk en Eindhoven. De winkels zijn groot en modern ingericht. Dit zal de dieven nieuwsgierig hebben gemaakt.
Bij de eerste inbraak op zondag 12 oktober werd er een ruit ingegooid waarna een etalagepop werd meegenomen. Bij de volgende inbraak in de nacht van 15 op 16 oktober werden 27 zadels gestolen met een totale waarde van ongeveer 33.000 euro. Vervolgens werd in de nacht van 19 op 20 oktober de rest van de zadels gestolen, dit waren ongeveer 100 stuks en de schade ligt in dit geval tussen 130.000 en 150.000 euro.

De dieven zijn binnengekomen door een zijdeur open te breken. Het feit dat ze door deze sterk beveiligde deuren zijn gekomen geeft aan dat het waarschijnlijk om professionals gaat. Ze hadden slechts enkele minuten nodig om de grote aantallen zadels buit te maken. Door middel van bewakingscamera’s zijn er duidelijke beelden gemaakt van de inbraken. De zaak is inmiddels in handen van de politie.
Provincie:
Tag(s):