dinsdag, 14. oktober 2008 - 22:47

Brandweer weet woningbrand tot woonkamer te beperken

Den Haag

Een bewoonster van een flat op het Gradaland in Den Haag heeft dinsdagavond rond acht uur de brandweer gealarmeerd voor rook uit haar televisie.

De brandweer heeft de woningbrand tot de woonkamer weten te beperken, maar kon aanzienlijke rook- en roetschade in de rest van de woning niet voorkomen. Niemand raakte bij dit incident gewond.
Rond acht uur meldde de oudere dame bij de alarmcentrale dat zij rook uit haar televisie zag komen. De centralisten hebben haar aangegeven de woning te verlaten en hebben tegelijk de benodigde brandweervoertuigen gealarmeerd.

De brandweer zag bij aankomst dichte rook uit de woning op de derde verdieping komen. Bij binnenkomst waren vuurverschijnselen in de woonkamer zichtbaar. De brand kon geblust worden voordat deze zich buiten de woonkamer uitbreidde. Rook en roet waren inmiddels wel door de gehele woning verspreid. Uit voorzorg is de bewoonster door een ambulance nagekeken, maar zij hoefde niet te worden vervoerd.
De schade aan de woning is dusdanig dat de bewoonster de nacht elders zal doorbrengen. Zij heeft hulp aangeboden gekregen van de Stichting Salvage en van Slachtofferhulp.

De brandweer heeft de overige woningen bemeten op achtergebleven rookgassen, maar kon deze vrijwel direct veilig verklaren.
Provincie:
Tag(s):