vrijdag, 11. januari 2008 - 15:55

Bredanaar valt meisjes seksueel lastig via Internet

Oosterhout

De politie heeft donderdag een 20-jarige inwoner van Breda aangehouden wegens openbare schennis via Internet. Zedenrechercheurs stelden een onderzoek in, nadat de moeder van een 17-jarig meisje uit Almerk in mei 2007 meldde dat haar dochter werd lastiggevallen op Internet.

Een onbekende man benaderde het meisje via MSN en deed zich daarbij in eerste instantie voor als een vriendin van haar. Toen er contact was, masturbeerde hij voor zijn webcam. Daarmee werd het meisje geconfronteerd. Zij was daarvan echter niet gediend en riep haar moeder erbij. Ook zij zag wat de man deed. Daarop werd contact opgenomen met de politie en aangifte gedaan.

In daaropvolgend onderzoek leidde het digitale spoor naar de computer van de 20-jarige Bredanaar. De rechercheurs zijn vervolgens in contact gekomen met twee meisjes die hetzelfde was overkomen. Een daarvan, een inwoonster van Hendrik-Ido-Ambacht, heeft ook aangifte gedaan. Het andere meisje wilde het bij een melding houden. De Bredanaar is in de loop van donderdag weer op vrije voeten gesteld. De politie stuurt het dossier binnenkort naar Justitie.
Provincie:
Tag(s):