donderdag, 26. juni 2008 - 14:37

Brunssum investeert 200.000 euro in bestrijding kinder-armoede

Brunssum

De gemeente Brunssum investeert in de komende jaren 200.000,- euro in het terugdringen van de kinderarmoede. Het geld wordt gebruikt om kinderen in de gelegenheid te stellen sociaal actief te zijn, bijvoorbeeld door lidmaatschappen van sportclubs en internetabonnementen te vergoeden. Het gaat om kinderen uit minimagezinnen, in de leeftijd van 4 tot en met 17 jaar. Voor minimagezinnen met kinderen kan het bedrag oplopen tot vele honderden euro’s per jaar, meldt de gemeente.

De gemeente Brunssum ondertekent daartoe op maandag 30 juni in Utrecht het landelijke convenant ‘Kinderen doen mee!’ met staatssecretaris Aboutaleb van Sociale Zaken.

In Nederland groeien 381.000 kinderen op in een gezin met een laag inkomen. Deze kinderen lopen het risico dat ze achterstand oplopen, omdat ze door de financiële beperkingen van hun ouders los komen te staan van de samenleving. Om te voorkomen dat de kinderen in een kansloze onderklasse terechtkomen, stelt het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid 80 miljoen euro beschikbaar. De gemeente Brunssum ontvangt hiervan circa 200.000,- euro, gespreid over twee jaar (2008/2009). Het doel is om het aantal kinderen dat om financiële redenen niet maatschappelijk participeert, met de helft terug te dringen.
Provincie:
Tag(s):