woensdag, 5. november 2008 - 19:36

Camera’s bij bedrijventerrein Hoogeind-Zuid

Breda

Het bedrijventerrein Hoogeind-Zuid krijgt beveiliging met cameratoezicht op de openbare weg. Het cameratoezicht vindt plaats bij de drie entrees tot het bedrijventerrein. Het besluit treedt in werking op 6 november 2008. Hoogeind-Zuid is het derde bedrijventerrein waar met camera’s toezicht wordt gehouden op de openbare weg. Het betreft het deel van bedrijventerrein Hoogeind ten Zuiden van de Tilburgseweg.

Het cameratoezicht vindt plaats onder regie van de politie. De camera’s staan aan van maandag tot en met vrijdag van 18.00 uur ’s avonds tot 09.00 uur ’s ochtends en in weekenden en feestdagen 24 uur per dag. De beelden worden opgenomen en daarnaast elke dag live uitgekeken van 22.00 tot 06.00 uur.

Het cameratoezicht maakt deel uit van een breder veiligheidsplan dat door de Stichting Beveiliging Bedrijventerreinen Breda, de gemeente, politie en de Vereniging Bedrijven Breda-Oost (VBBO) is opgesteld. Andere maatregelen zijn de collectieve surveillance door een particuliere beveiliger op het bedrijventerrein, een betere inrichting, beheer en verlichting van het terrein. Het beveiligingsplan is opgesteld omdat maatregelen die tot op heden zijn genomen niet hebben geleid tot een daling van de onveiligheid op het bedrijventerrein.
Provincie:
Tag(s):