woensdag, 4. juni 2008 - 21:45

Drietal terroriseerde gezin maandenlang

Rotterdam

Recentelijk heeft de politie 6 personen aangehouden waarvan de drie hoofdverdachten een gezin maandenlang hebben geterroriseerd. Dit heeft de politie woensdag laten weten.

De drie verdachten hebben bij de woning van het gezien in Delfshaven-Schiemond 's nachts een vlinderbom door de brievenbus gegooid en een paar maanden later een putdeksel, een gewicht en enkele straatklinkers door de voorruit gegooid.

Terroriseren
De bewoners waren erg overstuur en durfden 's nachts nauwelijks te slapen. Daarnaast bekenden de verdachten verantwoordelijk te zijn voor het ontstaan van brand in een afgedichte woning in RotterdamZuid.
Met de aanhouding van de zes verdachten heeft de politie diverse vernielingen in de wijk Delfshaven-Schiemond, waarvan 11 aangiften van diverse strafbare feiten lagen, opgelost.

Melding huiselijk geweld
Begin dit jaar kreeg de politie een melding van huiselijk geweld. Eenmaal ter plaatse bleek dat een vader ruzie had met zijn 18-jarige zoon, omdat deze mogelijk de deur van een portiek had ingetrapt.

Politiemensen constateerden dat dit ook daadwerkelijk het geval was. Vervolgens bleek uit onderzoek van het Wijkteam Delfshaven-Schiemond dat de 18-jarige jongen bewoners van het betrokken portiek telefonisch had bedreigd vlak voordat de deur werd ingetrapt.

Vernielingen
De verdachte werd aangehouden door agenten en heeft de bedreigingen en vernieling bekend. Vervolgens bleek dat de verdachte samen met zijn broer en vriend in aanmerking kwamen voor een groot aantal andere vernielingen en kelder- en auto-inbraken in de wijk Delfshaven Schiemond, een bedrijfsinbraak in Barendrecht en een bedrijfsinbraak in Chaam.

Verhoor
Uit verhoor bleek dat er nog meerdere verdachten bij de vernielingen betrokken waren. Er zijn in totaal 6 verdachten, in de leeftijd van 16 t/m 23 jaar en met de Nederlandse nationaliteit, buiten heterdaad aangehouden en 11 aangiften van diverse strafbare feiten opgelost. Van de 6 verdachten waren er 2 helers.

De gestolen goederen door de helers zijn teruggebracht naar de rechtmatige eigenaren. De verdachten verklaarden de feiten te hebben gepleegd onder invloed van alcohol en softdrugs. Ze kregen er een kick van om die feiten te plegen.
Provincie:
Tag(s):