vrijdag, 9. mei 2008 - 12:35

Drijfnatte winkeldief opgepakt

Lelystad

Een 22-jarige winkeldief die donderdagavond werd betrapt bij het stelen van spullen in een supermarkt aan de Gordiaan, werd na een vechtpartij met winkelpersoneel, een achtervolging te voet door agenten, een duik in het water van de Zuigerplasdreef en een handgemeen met politiemensen toch ingerekend. Eén agent raakte hierbij lichtgewond. De agressieve winkeldief is ingesloten en zit nog vast.

Even rond 20:00 uur betrapte winkelpersoneel van een supermarkt de dief op heterdaad. Toen ze hem aanhielden om aan de gealarmeerde politie over te dragen, viel hij de winkelbedienden aan. Hij vluchtte richting Zuigerplasdreef maar werd door inmiddels zoekende agenten ontdekt. Die zette te voet de achtervolging in.

De verdachte sprong vervolgens in het water van de Zuigerplasdreef/Houtribdreef en probeerde aan de achtervolgende dienders te ontkomen. Die sprongen echter de dader achterna en arresteerden hem ter hoogte van Bastion. De verdachte verzette zich hevig en moest door twee agenten onder controle worden gebracht. Eén van de agenten liep een flinke kras op zijn voorhoofd op bij de worsteling.

Er wordt nog onderzoek gedaan naar de betrokkenheid van een mogelijk tweede verdachte. De recherche gebruikt hiervoor de beelden van de beveiligingscamera’s.
Provincie:
Tag(s):