zondag, 26. oktober 2008 - 21:32

Duits echtpaar mishandeld door feest-vierende campinggasten

Heijen

Zaterdagavond omstreeks 23.00 uur heeft de politie op een camping in Heijen een 41-jarige man en een 44-jarige vrouw uit Krefeld (D) aangehouden op verdenking van vernieling en mishandeling.

Een Duits echtpaar uit Erkelenz had omstreeks 21.30 uur geluidsoverlast van het feestje dat de groep, waartoe het aangehouden tweetal behoorden, bij hun caravan vierden. Ze gaven dit aan bij de campingeigenaar die de feestende groep hierop aansprak. Omstreeks 21.45 uur werd er op het rolluik van de caravan van het Duitse koppel geslagen. Tevens werd geroepen dat zij terug naar huis moesten gaan. Hierop besloot de man om buiten te gaan kijken. Hier zag hij dat het rolluik uit de geleiding geslagen was. Hij liep vervolgens naar de feestende menigte en sprak hen aan over de ontstane schade. De man werd vervolgens door een aantal personen belaagd. Ze duwden hem in de struiken en sloegen hem diverse malen. Hierna liep hij snel terug naar zijn caravan, maar de meute liep achter hem aan. Hier werd hij opnieuw in de struiken geduwd. Zijn vrouw overkwam hetzelfde.

De politie werd gewaarschuwd en kwam ter plaatsen. Hier troffen zij het echtpaar aan dat zwaar geëmotioneerd was. Zij hadden geen ernstig letsel opgelopen. De agenten liepen vervolgens naar de feestende groep om verhaal te halen. De man en vrouw uit Krefeld, die sterk onder invloed van alcohol waren, begonnen zich zeer vervelend te gedragen en wilden niet meewerken. Omdat zij tevens voldeden aan het signalement van de daders werden zij aangehouden. Zij zijn ingesloten voor verder onderzoek.
Provincie:
Tag(s):