maandag, 7. januari 2008 - 13:31

'Geest' verschijnt bij verwoestende brand

Veghel

De 29-jarige Tom Louter uit Veghel kon zondagavond maar slecht in slaap komen na het fotograferen van een brand in Oss. Gisterenavond rond half negen brak een verwoestende brand uit in restaurant de Padihoeve. De brand trok niet alleen veel bekijks van omwonenden, maar zo bleek enkele uren later óók van een “geest�.

Tom werkt al ruim twee jaar als freelance 112-fotograaf en is eigenaar van een lokale 112-site. Hij heeft inmiddels al ruim honderden foto’s van ongevallen en branden op z’n harde schijf staan. Maar toen hij gisterenavond samen met zijn vriend de beelden van de brand in Oss thuis zat te bekijken schrokken ze zich wezenloos, zo vertelt hij aan Blik op Nieuws.

“We konden onze ogen niet geloven toen wij een onbekende man in één van onze beelden als schim zagen staan. Zelfs al was het toch iemand uit het publiek, dan had hij daar nooit met z’n ogen dicht tussen het riet en de sloot kunnen staan�, aldus Louter.

Maandagochtend heeft Louter direct een paragnost gebeld. Ook deze kon de vreemde verschijning niet thuisbrengen. De fotograaf hoopt door publicatie bij Blik op Nieuws dat het vreemde mysterie snel wordt opgelost.

Update 16.55 uur
Inmiddels is duidelijk geworden dat de 'geestverschijning' op de foto een 'in levende lijve' logistiek medewerker betreft van de brandweer in Oss. Hijzelf en zijn collega's konden er wel om lachen toen zij het verhaal van de 112 fotograaf bij Blik op Nieuws zagen staan.

Vermoedelijk heeft een wat langere sluitertijd en een dubbele flits twee beelden in elkaar samengesmolten en dit bizarre beeld opgeleverd. De fotograaf liet de redactie in een telefonische reactie weten blij te zijn dat het mysterie is opgelost.
Provincie:
Tag(s):