donderdag, 9. oktober 2008 - 17:34

Gemeente neemt vernieling ‘de Freule’ hoog op

Apeldoorn

Het college van burgemeester en wethouders van Apeldoorn heeft aangifte gedaan bij de politie van de vernieling van de brug ‘de Freule’.Maandagochtend kwam via de buitenlijn van de gemeente de melding binnen van vernieling. De vernieling heeft in de nacht van zaterdag op zondag plaatsgevonden.

Er zijn drie koperen platen van de steunpilaren van de brug over het Apeldoorns Kanaal (nabij het appartementengebouw Koningshaven) onvreemd. Een eerste raming leert dat de schade tenminste € 2.000,- bedraagt.

Het college neemt de diefstal/vernieling hoog op. Niet alleen is een mooi kunstwerk vernield, ook kost het de gemeente en dus de inwoners veel geld om de brug te herstellen.

De gemeente wil ’de Freule’ zo snel mogelijk herstellen. Dat wordt gedaan door Ciltron. Er worden eerst tijdelijke maatregelen genomen, door het plaatsen van houten platen. Later worden er koperen platen terug geplaatst. Om diefstal in de toekomst te voorkomen worden alle losse delen van de brug gegraveerd. ‘Dat werkt preventief’, aldus wethouder Spoelstra.
Provincie:
Tag(s):