donderdag, 17. januari 2008 - 20:59

Gezondheidsexpositie in gemeentehuis Gieten

Gieten

Van donderdag 24 januari tot zaterdag 1 maart 2008 is er een expositie over gezondheid in de hal van het gemeentehuis van Aa en Hunze in Gieten. De expositie bestaat uit 20 schilderijen van leerlingen van groep 7 & 8 en is de afsluiting van het gezondheidsproject van de basisscholen in de gemeente Aa en Hunze.

Alle basisscholen in de gemeente Aa en Hunze hebben de afgelopen maanden meegedaan aan het gezondheidsproject, dat bestond uit de gezondheidsdag en gezondheidseducatie. Het doel van het gezondheidsproject is het vergroten van kennis en bewust zijn van het nut van een gezonde levensstijl en uiteindelijk gedragsverandering.

Tijdens de gezondheidsdag werd aandacht besteed aan overgewicht, voeding en bewegen. Er werden verschillende toepasselijke lessen gegeven zoals een ontbijtles, een bewegingsles en voedingsvoorlichting met aandacht voor gezonde (en ongezonde) voeding. Verder was er een theatervoorstelling door theatergroep Traxx. De voorstelling had als doel leerlingen en onderwijzend personeel alerter te maken op het signaleren van eetstoornissen, pesten en de strijd en eenzaamheid rondom het diëten bij overgewicht.

Gezondheidseducatie gaat het hele schooljaar 2007 – 2008 door. De leerkrachten hebben een lesmap gekregen met docentenhandleiding en modules voor groep 7 en 8. Gezondheidseducatie richt zich op het bijdragen van kennis over een gezonde leefstijl en kinderen motiveren om te bewegen.

De tentoonstelling is op werkdagen te zien tijdens de openingstijden van het gemeentehuis: maandag, dinsdag en vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur, woensdag van 8.30 tot 16.00 uur en donderdag van 8.30 tot 19.00 uur.
Provincie:
Tag(s):