woensdag, 13. augustus 2008 - 15:48

Gouden Oogappel voor Flip Morel

Oss

Donderdag 14 augustus 2008 heeft de heer Flip Morel uit handen van wethouder Chris Ermers de Gouden Oogappel ontvangen voor zijn verdiensten als vrijwilliger voor de Stichting Sahelp. De onderscheiding is een sieraad in de vorm van een appel, uitgevoerd in geel- en witgoud. Linksboven is de vorm van een oog uitgesneden met daarin een 0.03 karaat blauwe diamant. Behalve de gouden speld kreeg hij ook een oorkonde en een cheque van € 250.

Flip Morel zet zich al zeker 15 jaar in voor de Stichting Sahelp in Oss. Deze stichting is al zo’n 30 jaar actief in Oss en omstreken. Zij zet zich – met name door het inzamelen van geld - in voor de bevolking van het straatarme West-Afrikaanse land Burkina Faso.

De heer Morel is een belangrijke vrijwilliger voor Sahelp. Hij organiseert de jaarlijkse collecte in Oss, Heesch en Nistelrode: hij werft hiervoor collectanten, deelt de wijken in, verzorgt de publiciteit en loopt ook zelf met een collectebus.

Voor de kerstkaartenverkoop gaat Flip aan de slag om patronen uit te knippen uit grote lappen gebatikte stof uit Burkina Faso en deze in passe-partouts te plakken. Voor de verkoop van de kerstkaarten dient op zes achtereenvolgende vrijdagen en zaterdagen een stand opgezet en afgebroken te worden. Ook zorgt Flip voor bemensing van de kerstkaartenkraam.

En zo zijn er door het jaar heen nog vele activiteiten van Sahelp (bijvoorbeeld het Brabants Lach- en Liedfestival) waaraan Flip zijn steentje bijdraagt.

Kortom, Flip is een vrijwilliger in hart en nieren. Dat vrijwilligerswerk veel inspanning vraagt, zul je uit zijn mond niet horen. Flip doet het gewoon; vanzelfsprekend en onopvallend.
Provincie:
Tag(s):