woensdag, 19. maart 2008 - 15:05

Huurder pand aangehouden nadat man om het leven kwam

Zaandam

De politie heeft de 29-jarige Zaandamse huurder van het voormalige garagebedrijf aan de Mauritssstraat 10 aangehouden omdat er op de bovenverdieping een hennepplantage is aangetroffen. In het pand kwam een 42-jarige in Amsterdam woonachtige man om het leven. Een vrouw werd bewusteloos in het pand aangetroffen en naar het ziekenhuis gebracht waar zij nog op de intensive care ligt.

Naar de identiteit van de vrouw wordt nog onderzoek verricht. De huurder van het pand ontdekte de slachtoffers en belde de ambulancedienst die ter plaatse direct de Amsterdamse man naar buiten trok waarbij getracht werd de man te reanimeren.

De huurder werd in het pand onwel en hij werd naar het ziekenhuis gebracht. Vier ambulancemedewerkers en vier politiemensen die in het pand zijn geweest zijn voor onderzoek naar het ziekenhuis geweest waar een verhoogde waarde van koolmonoxide in het bloed werd vastgesteld.

Uit rechercheonderzoek is gebleken dat het zeer hoge koolmonoxidegehalte is ontstaan doordat in het bedrijf langere tijd een auto met draaiende motor heeft gestaan. Vooralsnog is er geen reden om aan te nemen dat er sprake is van iets anders dan een noodlottig ongeval.
Provincie:
Tag(s):