woensdag, 26. maart 2008 - 19:49

Huzarenstukjes rond Ringbaan Oost

Tilburg

Rond de Ringbaan Oost wordt de komende 3 weken nog keihard gewerkt. Dit gebeurt onder de grond, op de weg en boven het water. De tijdsdruk is hoog, 20 april moet het werk zijn afgerond, dan begint de gemeente Tilburg aan het volgende project de rotondes bij de Druiventros. Om verkeerscirculatie zoveel mogelijk in stand te houden en de overlast tot een minimum te beperken kunnen deze werken niet gelijktijdig plaatsvinden

Aannemer Heijmans is in de St. Josephstraat en aan Oisterwijksebaan bezig met rioolwerkzaamheden. Voor Nederlandse begrippen gebeurt dit op een hoog innovatieve manier. Het oude gemetselde hoofdriool is aan renovatie toe. Kunststof schaaldelen van 1,80 m hoog en 2,40 meter breed worden in het meer dan 100 jaar oude riool gereden. De grootste afstand die zo moet worden afgelegd is 250 meter. Dat is vanuit de Oisterwijkse baan, onder de Ringbaan Oost door, onder de St. Josepthstraat tot de kruising met de Prinsenhoeve.

Een ander huzarenstukje is de brug over de Piushaven. Deze brug is aan groot onderhoud toe. Al geruime tijd hingen er netten aan de onderkant van de brug. Tevens voldeed de ruim 60 jaar oude brug niet meer aan de constructie-eisen die momenteel aan zo´n brug worden gesteld. Aannemer BAM gaat het wegdek van de brug af halen en de brug aan de
bovenzijde constructief versterken door onder meer enkele duizenden ankers in de brug aan te brengen. Daarna knapt ze de onderzijde op.
Dit werk wordt gecombineerd met het overige werk aan de Ringbaan Oost om langdurige verkeersoverlast zoveel mogelijk te voorkomen. Als de brug is opgeknapt gaat hij weer zo´n 15 tot 20 jaar mee.
Provincie:
Tag(s):