zondag, 3. februari 2008 - 23:24

Joran vertelt hoe Natalee is verdwenen

Hilversum

Joran van der Sloot heeft samen met een vriend op Aruba het lichaam van Natalee Holloway met behulp van een bootje in zee gegooid. Dit heeft hij bekend op de verborgen camera van Peter R. de Vries die zondagavond met een twee uur durend programma de geheime opname heeft laten zien.

Joran zegt in het programma dat hij met Natalee op het strand was en zij seksuele handelingen bij elkaar verrichtten toen zij plotseling heftig begon te trillen en daarna niet meer reageerde. Volgens eigen zeggen zou Joran hebben geprobeerd om haar te reanimeren maar zonder resultaat.

Daarna, zo verklaart Joran, heeft hij met een vriend in een telefooncel gebeld die samen met hem het lichaam van Natalee in een bootje naar zee heeft gebracht.

Joran deed zijn verklaring tegenover Patrick van der Eem, die hij als vriend in vertrouwen nam, in zijn met verborgen camera en microfoon geprepareerde auto. Van der Eem werkte in opdracht van Peter R. de Vries.

De moeder van Natalee die de beelden eerder al had gezien reageerde verbijsterd en zei tegen De Vries dat ze hoopt dat zijn hel (die van Joran red.) nu pas gaat beginnen.

De rechter-commissaris op Aruba zal van der Sloot niet in voorarrest nemen ondanks een vordering van het Openbaar Ministerie. Het OM tekent tegen de beslissing hoger beroep aan. Van de Sloot zal dus voorlopig niet in Nederland worden gearresteerd.

De man die Peter R. de Vries heeft geholpen met de geheime opnames, is een ondernemer uit Almelo. Dat schrijft de Telegraaf. Het zou gaan om Patrick van der Eem. Hij heeft aan de zaak meegewerkt omdat hij vond dat het moest worden opgelost. De Vries betaalde hem hiervoor 25.000 euro, aldus de krant.

Ruim zeven miljoen mensen hebben de uitzending zondagavond bekeken. Dat is net zoveel kijkers dan wanneer het Nederlands elftal speelt.
Provincie:
Tag(s):