maandag, 11. februari 2008 - 15:37

Judoka Mark Huizinga voor vierde keer naar Spelen

Judoka Mark Huizinga heeft zich zondag in Parijs gekwalificeerd voor de Olympische Spelen van Peking. Bij de Super World Cup in de Franse hoofdstad voldeed hij in de klasse tot 90 kilo aan de vormbehoudeis, door bij de eerste zeven te eindigen. Het wordt voor hem zijn vierde olympische deelname.

De luchtmachtkapitein eindigde als vijfde op het prestigieuze judotoernooi. Via de herkansingen plaatste hij zich nog voor de wedstrijd om het brons. Maar hij liet die partij tegen de Spanjaard David Alarza schieten.“Tegen hem valt er niets meer te winnen, het zijn vaak lange partijen die veel energie kosten, dan laat ik zo'n partij liever lopen", aldus Mark Huizinga. Het ticket naar Peking was zijn doel.

Nu hij een startbewijs heeft veroverd voor het belangrijste sportevenement ter wereld, legt Huizinga zich de komende maanden vooral toe op trainingsstages. Hij laat de komende toernooien om de wereldbeker, mede bedoeld als kwalificatiemoment voor de Spelen, aan zich voorbijgaan. Aan het Europees kampioenschap in april, zijn vijftiende alweer, zal hij wel meedoen.

Mark Huizinga is de Olympisch kampioen van Sydney (2000). In Atlanta (1996) en Athene (2004) ging hij naar huis met een bronzen plak.
Categorie:
Tag(s):