donderdag, 28. augustus 2008 - 16:07

Lancia Delta met vijf sterren beloont voor EuroNCAP botsproeven

De Lancia Delta heeft de maximale score behaald bij de EuroNCAP botsproeven. Deze belangrijke 5 sterren beloont Lancia’s speciale aandacht voor veiligheid. De Lancia Delta scoorde maar liefst 34 punten en behoort hiermee tot één van de veiligste auto’s die er op dit moment geproduceerd worden.

De maximale score van 5 sterren is mede te danken aan het uitgebreide veiligheidspakket waarmee de nieuwe Lancia Delta standaard geleverd wordt. Dit omvat onder andere Anti whiplashhoofdsteunen voorin, zes airbags en het Absolute Handling System. Dit doorontwikkelde ESP systeem (Electronic Stability Program) omvat onder meer het Hill Holder systeem, ASR (Anti Slip Regulation) en MSR, dat ingrijpt bij abrupt terugschakelen. Het Absolute Handling System is een geavanceerd systeem ondermeer door enkele verfijnde functies zoals LTF (Linearization Torque Feedback) en TTC (Torque Transfer Control). Dit nieuwste controlesysteem wordt onopgemerkt geactiveerd omdat het is gecombineerd met DST (Drive Steering Torque), een elektronisch besturingssysteem dat automatisch corrigeert en ook overstuur controleert op wegen met weinig grip. DST (Drive Steering Torque) is een innovatief systeem dat zowel de veiligheid als de handling positief beïnvloedt onder alle rijomstandigheden. Dit wordt bewerkstelligd door een voortdurende interactie tussen de elektrische stuurbekrachtiging en het Absolute Handling System.
Met andere woorden: de nieuwe Lancia Delta is ontworpen en gebouwd om het hoogste veiligheidsniveau te bereiken. Dit wordt bevestigd door de behaalde 5 Euro NCAP sterren.

De Lancia Delta heeft drie jaar garantie en staat vanaf september bij de dealer vanaf €23.995.Tevens opent de Lancia importeur in Lijnden medio september de deuren van een speciaal ingericht ‘Lancia Test Centre’. Hier zijn alle Deltamodellen en motorvarianten beschikbaar voor proefritten. Een professioneel team staat de klant te woord en trakteert deze op o.a. espresso en andere Italiaanse specialiteiten. Wachten op een proefrit hoeft de klant niet. Een afspraak maakt deze eenvoudig via een sms. Een ‘Test Centre professional’ neemt contact met deze persoon op om een afspraak te maken.
Categorie:
Tag(s):