donderdag, 31. januari 2008 - 15:45

Luchtmacht helpt bij brandbestrijding in Blerick

Blerick

Een Cougar transporthelikopter van de Koninklijke Luchtmacht gaat helpen bij het blussen van de bedrijfsbrand in Blerick. De brand woedt sinds woensdagavond en is moeilijk uit te krijgen. De brandweer heeft om een helikopter gevraagd omdat met de blusmiddelen van de brandweer de vuurhaard niet bereikt kan worden. De helikopter zal met een bluszak water op de vuurhaard storten.

De Cougar is een middelgrote transporthelikopter. Hij kan naast de reguliere militaire transporttaken worden ingezet voor brandbestrijding. Onder de machine wordt dan een zogeheten bambi-bucket bevestigd, waarmee water kan worden geschept. Vervolgens kan per keer 2.500 liter water over een brand worden uitgestort.

De grote brand in de opslaghal van Geodis Vitesse op het industrieterrein Trade Port, is sinds donderdagochtend 05.00 uur wel onder controle, maar nog niet geblust. Ook vindt er nog steeds rookontwikkeling plaats, maar deze is niet gevaarlijk voor de volksgezondheid, zo liet burgemeester Hubert Bruls weten tijdens een persconferentie.

De brand bij Geodis Vitesse woedt sinds woensdagmiddag. In eerste instantie had de brandweer het vuur snel onder controle, maar woensdagavond laaide de vuurhaard weer op. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan bij de brand. De schade loopt in de miljoenen.
Provincie:
Tag(s):