vrijdag, 7. november 2008 - 21:31

Nationale Implementatieprijs 2008 voor De Smederijen

Hoogeveen

Op het Nationale Implementatiecongres heeft De Smederijen van Hoogeveen DE Nationale Implementatieprijs 2008 gewonnen.

De Smederijen gaan over samen plannen smeden en realiseren voor de leefbaarheid in de eigen buurt. “Een goed voorbeeld van besturen met lef, buiten de kaders treden en realisme. Het project heeft een groot draagvlak. De deelnemers zijn enorm enthousiast en betrokken�, oordeelde de jury.

De Implementatieprijs is een initiatief van implementatie- en organisatieadviesbureau Pentascope in samenwerking met Synthetron. DE implementatieprijs gaat elk jaar naar een organisatie die op bijzondere wijze een organisatieverandering implementeert. “De prijs is een prachtig geschenk en een aanmoediging om door te gaan. Dit is vooral een prijs voor alle betrokken partijen en de bewoners,� aldus een trotse Klaas Smid, voorzitter van de stuurgroep van De Smederijen.

Dit jaar deden 19 organisaties mee aan de voorrondes voor de verkiezing van het beste implementatieproces. De Smederijen hoorde bij de drie genomineerde projecten. Onder de genomineerden is op twee manieren onderzoek gedaan: betrokkenen hebben een vragenlijst ingevuld en er is een online discussie gevoerd met de betrokkenen volgens de Synthethron methode.

Tijdens het Nationaal Implementatiecongres vond ook de diploma-uitreiking plaats van de afgestudeerde Masters van de Implementation and Change Masteropleiding aan de Open Universiteit. Deze verse Masters kenden een eigen ‘New kids on the Block’ Award toe. Ook zij kozen de Smederijen van Hoogeveen uit als winnaar.

De prijs bestaat uit een kunstwerk en een bedrag van € 2.500, te besteden aan een goed doel. De stuurgroep van De Smederijen bekijkt aan welk goed doel het bedrag geschonken wordt.
Provincie:
Tag(s):