woensdag, 21. mei 2008 - 15:47

Nepdief slaat weer toe in Weert

Weert

Voor het tweede achtereenvolgende jaar is in Weert een nepdief ingezet door de werkgroep Keurmerk Veilig Ondernemen. De nepdief heeft bij zo’n 6 winkels voor in totaal €200,- aan goederen gestolen, meldt de gemeente Weert. In negen andere winkels lukte het de dief niet om iets te stelen. Dit is een verbetering ten opzichte van december 2007, toen de dief in 12 van de 15 winkels zijn gang kon gaan.

De nepdief bezocht vijf winkels, die in december 2007 ook door hem waren bezocht. Bij vier van deze winkels was een duidelijke verbetering te constateren, doordat het personeel de binnenkomende klant begroette en volgde in de winkel. Ook in de vijf winkels die de nepdief voor het eerst op bezoek kregen, werd de nepdief door alert en vriendelijk personeel begroet bij binnenkomst, waardoor hij 'gezien' is en winkeldiefstal op dat moment oninteressant wordt.

In de zes winkels waar de nepdief kon toeslaan, zijn gestolen: een broek, wenskaarten, een schakelklok, een zeepautomaat, kandelaars, 1 kilo groente en drie tubes tandpasta. Een totale waarde van bijna € 200,-. Uiteraard bracht de nepdief de gestolen goederen terug, inclusief een preventieadvies aan de winkelier.

De straatwaarde van de diefstallen bedraagt ongeveer € 50,- (voor 3 uur 'werken'). In dieventermen is dat relatief weinig. De nepdief gaf de ondernemers in Weert dan ook een pluim.

De inzet van de pseudo-dief is een van de maatregelen binnen het project Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) Binnenstad Weert. Het KVO is drie jaar geleden gestart op initiatief van Centrummanagement Weert (een samenwerking van gemeente, Wonen Weert, Centrum Weert Promotion en BPFBouwinvest-Muntpassage, alsook de Kamer van Koophandel) en richt zich op het verhogen van de veiligheid door intensieve samenwerking tussen ondernemers(verenigingen) en lokale overheid (gemeente, politie, brandweer).
Provincie:
Tag(s):