maandag, 4. februari 2008 - 20:34

OM Aruba in hoger beroep om arrestatie voor Joran

Het Openbaar Ministerie (OM) op Aruba heeft maandag in een persconferentie aangegeven Joran van der Sloot formeel te verdenken van moord, danwel dood door schuld en heeft gezegd hem te arresteren wanneer hij nu een voet op Arubaanse bodem zet.

Het OM wil naar aanleiding van de bekentenis van Joran van der Sloot in het tv-programma van Peter R. De Vries dat hij direct wordt gearresteerd maar de onderzoeksrechter heeft bepaald dat Joran niet in voorarrest mag worden genomen. Het OM zal dinsdag in hoger beroep gaan tegen deze beslissing en verwacht deze week nog een uitslag te krijgen van dat beroep.

Huiszoekingen
Rechercheurs van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) hebben op verzoek van het Arubaanse Openbaar Ministerie maandag op twee adressen in Arnhem een doorzoeking gedaan. Het OM zei tijdens de persconferentie dat het gaat om woningen waar Joran heeft gewoond of verbleef.

Onderzoek verdwijning Natalee nooit gestopt
Verder werd door de Arubaanse hoofdofficier van justitie Hans Mos met klem aangegeven dat het politieonderzoek naar de verdwijning van Natalee tot op vandaag nooit is stopgezet. Wel werd de vervolging van Joran geseponeerd maar gezien zijn recente uitlatingen lijkt een nieuwe vervolging nabij.
Provincie:
Tag(s):