vrijdag, 1. februari 2008 - 12:35

Paspoort kopen via Marktplaats

Bij een woninginbraak op 24 januari in de Deursenstraat werd het paspoort van de benadeelde gestolen. De vrouw deed aangifte op basis waarvan de politie een onderzoek instelde. De rechercheurs ontdekten dat er enkele dagen later een paspoort via Marktplaats te koop werd aangeboden. Op zich vreemd, want een paspoort is een persoonlijk document, dat eigendom is van de Staat der Nederlanden.

In overleg met de Officier van Justitie benaderde de politie de verkoper. Uiteraard vertelde de rechercheur niet dat hij van de politie was. Er werd een afspraak gemaakt voor donderdagochtend 31 januari op het NS-station in Breda. De verkoper wist niet dat een aantal agenten in burger op dat moment het NS-station in de gaten hielden. Toen de man het paspoort liet zien aan de rechercheur, bleek meteen dat het om het bewuste gestolen paspoort ging.

De man werd gearresteerd en is in verzekering gesteld. Onderzoek moet uitwijzen of hij zich schuldig heeft gemaakt aan de inbraak of aan heling. Het gaat om een 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, die een bekende is van de benadeelde van de inbraak.
Provincie:
Tag(s):