maandag, 7. april 2008 - 11:18

Politie houdt criminele jeugdgroep aan

Amsterdam

Met de aanhouding maandagmorgen 7 april van twaalf personen, heeft de politie van Amsterdam een totaal van 28 verdachten in de afgelopen weken aangehouden die onder andere worden verdacht van georganiseerde drugshandel en overvallen.

De criminele jeugdgroep, bestaande uit mannen in de leeftijd van 15 tot 25 opereerde voornamelijk in het stadsdeel Oud-Zuid.

Na de aanhoudingen is ook op veel plaatsen huiszoeking verricht. Daarbij werden veel goederen in beslag genomen waaronder harddrugs, geld en diverse elektronische apparatuur, aldus een woordvoerder van de politie.

De politie verdenkt de groep er verder van in wisselende samenstelling betrokken te zijn bij diefstallen uit auto's en zakkenrollerij. Vanuit de groep volgden ook bedreigingen in de richting van politieambtenaren. Naast de strafbare feiten werd ook overlast veroorzaakt in Oud-Zuid. De komende dagen worden nog enkele aanhoudingen verwacht in deze zaak, die wordt gedraaid door een rechercheteam van District Zuid.

Voorafgaand aan de aanhoudingen is een breed onderzoek ingesteld naar de feiten en de persoonlijke omstandigheden van de verdachten. Vanuit de ketenaanpak wordt daarom niet alleen naar de strafrechtelijke afdoening gekeken maar ook naar het voorkomen van herhaling. Ketenpartners als Openbaar Ministerie, Stadsdeel Oud-Zuid maar ook buurtbewoners, jongerenwerk, woningcorporaties en scholen werken hierin nauw samen. Zo staan er deze week informatiebijeenkomsten gepland voor de ouders van de verdachten maar ook voor andere buurtbewoners en ondernemers.
Provincie:
Tag(s):