vrijdag, 31. oktober 2008 - 9:46

Politie houdt twintig verdachten aan bij drugscontrole

Roosendaal

De Spoorwegpolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft op het station in Roosendaal op donderdag 30 oktober 2008 twintig verdachten aangehouden die in het bezit waren van drugs.

In totaal is er 123 gram softdrugs in beslag genomen en 865 euro aan boetes geïnd. Vijf verdachten mogen zich later bij de rechter verantwoorden.

Regelmatig voert de Spoorwegpolitie controles uit in en rond het internationale treinverkeer. De acties zijn gericht op het bestrijden van drugsoverlast en drugstoerisme. Bij deze actie maakt men gebruik van politiehonden die speciaal zijn opgeleid voor het opsporen van verdovende middelen. Gisteren was dat speurhond Astra.

De Dienst Spoorwegpolitie maakt sinds 2000 deel uit van het Korps landelijke politiediensten.De Spoorwegpolitie draagt bij aan het verhogen van de leefbaarheid op stations en in treinen en werkt actief mee aan de bestrijding van het geweld in het openbaar vervoer, het verhogen van de verkeersveiligheid en de aanpak van veel voorkomende criminaliteit.
Provincie:
Tag(s):