donderdag, 16. oktober 2008 - 9:15

Rijbewijzen na buitensporig en gevaarlijk rijgedrag ingenomen

Klazienaveen

De politie heeft dinsdagavond op de Langestraat in Klazienaveen de rijbewijzen van een 19-jarige automobilist uit Emmer Compascuum en een 24-jarige automobilist uit Zwartemeer ingevorderd. De twee vertoonden buitensporig en gevaarlijk rijgedrag door met een snelheid van 112 kilometer per uur door de bebouwde kom te rijden.

Tijdens een snelheidscontrole op dinsdagavond werd door de politie geconstateerd dat de twee automobilisten de maximum toegestane snelheid van 50 kilometer per uur binnen de bebouwde kom met meer dan 50 kilometer per uur overschreden. Agenten maakten gebruik van een lasergun en hadden een snelheid van 112 kilometer per uur gemeten. Na correctie bleek dat de twee afzonderlijk van elkaar met een snelheid van 108 kilometer per uur door de Langestraat reden.

Beide automobilisten konden het rijbewijs inleveren en de twee kunnen binnenkort een boete tegemoet zien. De hoogte van de boete zal door de Officier van Justitie bepaald worden.

Dit zijn de eerste Drentse automobilisten die in aanmerking komen voor de nieuwe ‘Educatieve Maatregel Gedrag’ (EMG), ook wel genoemd de maatregel tegen ‘Verkeershufters’. Beide automobilisten zullen door het Centaal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) worden opgeroepen om deel te nemen aan een 3-daagse cursus. Tijdens deze cursus, waarvan de kosten ongeveer € 750,- bedragen en die de verkeersdeelnemer zelf moet betalen, wordt het gedrag van de automobilist en de mogelijke gevolgen daarvan uitgebreid behandeld. Het doel van de cursus is een gedragsverandering bij de automobilist teweeg te brengen. Verschijnt men niet op deze cursus, betaald men niet of toont men tijdens de cursus ongeïnteresseerd gedrag, dan wordt het rijbewijs door het CBR ongeldig verklaard.
Provincie:
Tag(s):