maandag, 14. april 2008 - 10:02

SMS berichten bij onregelmatigheden drinkwater

Gouda

Drinkwaterbedrijf Oasen gaat haar klanten met SMS berichten waarschuwen als er mogelijk iets mis is met het drinkwater. Daarmee is Oasen het eerste waterleidingbedrijf in Nederland dat deze techniek grootschalig kan inzetten.

Door met SMS berichten te informeren wint het bedrijf uren tijd. Klanten worden in noodgevallen veel sneller en effectiever geïnformeerd. Naast SMS berichten zal Oasen binnenkort ook ingesproken berichten kunnen versturen. De verwachting is dat dit over ongeveer 1 maand operationeel is. Klanten worden dan en mobiel en via de vaste telefoon gewaarschuwd.

Oasen gaat deze techniek inzetten na de ervaringen met het grootschalig uitdelen van preventieve kookadviezen in Alphen en in Lekkerkerk en omstreken vorig jaar. Beide keren stond het leidingnet door een storing tijdelijk drukloos.

Het sturen van SMS berichten en ingesproken berichten zal alleen gebruikt worden als duizenden klanten ineens gewaarschuwd moeten worden. In alle andere gevallen krijgen mensen nog gewoon een kaartje in de bus, of belt de monteur even aan.
Provincie:
Tag(s):