maandag, 3. november 2008 - 18:33

Strandbad Winterswijk in finale!

Winterswijk

De gemeente Winterswijk en Stichting Behoud Strandbad (SBS) hebben een plek in de finale binnengehaald bij het programma Bank GiroLoterij Restauratie! In dit programma wordt samen met 15 andere monumenten, die ook aan grootschalige restauratie toe zijn, de strijd aangegaan om een miljoen euro in de wacht te slepen voor het Strandbad.

Op woensdag 12 november is om 20.55 uur de live-finale uitzending op Nederland 2, waarin het Strandbad met twee andere finalisten strijd voor het felbegeerde bedrag.

De afgelopen tijd had SBS tal van activiteiten op touw gezet om de deelname aan het programma onder de aandacht te brengen en ervoor te zorgen dat mensen gingen stemmen op het Strandbad. En niet zonder succes. Wethouder Van Nijkerken: “We zijn bijzonder trots dat we als eerste een plek in de finale hebben binnengehaald. Natuurlijk hopen we dat we nog één keer een beroep mogen doen op alle mensen die ons naar de finale hebben geholpen.� Het Strandbad staat met twee andere bouwwerken in de finale. Het bouwwerk dat die avond de meeste stemmen binnenhaalt is winnaar van een miljoen euro. Henk Woordes, voorzitter SBS: “Ook richting finale zitten we natuurlijk niet stil. De komende tijd duikt overal het Strandbad op. Ook is iedereen van harte welkom op 12 november naar De Driemark aan de Zonnebrink 15 te komen. Vanuit die locatie is er een live-verbinding met de studio in Aalsmeer en natuurlijk hebben we een feestelijk programma voor die avond in petto.�

Tijdens de live-uitzending gaat er een grote groep mensen naar de studio in Aalsmeer, maar ook voor het thuisfront staat er van alles op stapel. Er is een avondvullend programma in De Driemark, Zonnebrink 15. Naast de live-verbinding met de studio treedt er een keur van Winterswijkse artiesten op. Ook is er die avond een bekende Nederlander aanwezig. Wie dat is, is nog een verrassing.

Toen in 2002 duidelijk werd dat het Strandbad definitief haar deuren zou sluiten heeft een groep enthousiaste Winterswijkers spontaan SBS opgericht met als doel het Strandbad te heropenen in een zo oorspronkelijk mogelijke vorm. Naast andere initiatiefnemers hebben zij een plan gemaakt voor het behoud van het Strandbad. Uiteindelijk bleven er in 2007 nog twee serieuze inhoudelijke plannen over. Eind mei 2007 besloot de gemeenteraad om het Strandbad weer open te stellen en dat de gemeente zelf het bad moet gaan exploiteren, waarbij samenwerking gezocht moest worden met SBS. De gemeente werkt achter de schermen al geruime tijd samen met leden van SBS om het Strandbad weer te kunnen heropenen.
Provincie:
Tag(s):