vrijdag, 15. augustus 2008 - 0:29

Strandbad Winterswijk viert feest

Winterswijk

Op zondag 14 september viert het Strandbad Winterswijk haar 75-jarig bestaan. Er wordt van 13.00 tot 17.00 uur een feestelijke middag georganiseerd aan Badweg 4-6. De gemeente Winterswijk en Stichting Behoud Strandbad (SBS) zijn momenteel druk aan de slag een leuk programma met diverse activiteiten voor jong en oud samen te stellen.

De gemeente werkt al geruime tijd samen met leden van SBS om het Strandbad weer te kunnen heropenen. De gemeente gaat zelf de zwemfunctie exploiteren, maar op de weg hier naar toe is samenwerking met SBS gezocht. Het 75-jarig bestaan van het Strandbad wordt gezien als een goede gelegenheid om inwoners en andere belangstellenden weer eens een kijkje te laten nemen bij het Strandbad. Officieel bestaat het bad op 5 augustus al 75 jaar. Aangezien dit midden in de (school)vakantie valt en de organisatie juist de inwoners van Winterswijk mee wil laten vieren is besloten het feestje te verplaatsen naar september.

Naast het 75-jarig bestaan worden er de komende tijd nog meer activiteiten georganiseerd. Waaronder deelname aan het televisieprogramma BankGiro Loterij Restauratie, waar de strijd aan wordt gegaan om een miljoen te winnen in het televisieprogramma BankGiro Loterij Restauratie. Om hier bekendheid aan te geven doet SBS met een corsowagen mee aan het jaarlijkse bloemencorco in Winterswijk op 29 en 30 augustus. Daarnaast is er een nieuwe website gelanceerd www.strandbad.nl. Hierop is veel informatie te vinden over het Strandbad en alle activiteiten.

Het Strandbad is in 1932 en 1933 (crisistijd) gebouwd als werkverschaffingsproject. Met vele mensenhanden is het natuurbad destijds uitgegraven. Het opmerkelijke paviljoen is gebouwd met straatklinkers die aanvankelijk bestemd waren voor verharding van een weg.

Op 5 augustus 1933 werd het Strandbad officieel geopend door de toenmalige burgemeester, de heer Bosma. Het eigen personeel heeft in 1948 een verdieping op het paviljoen gebouwd en in 1953 werd het landelijke karakter verder geaccentueerd door een uitbreiding van het paviljoen. Door het geringe doorzicht van het water werd dit unieke buitenbad helaas gesloten en kwam hiermee een einde aan heel veel jaren zwemplezier.
Provincie:
Tag(s):