woensdag, 13. februari 2008 - 22:11

Topsportgemeente van het jaar

s-Hertogenbosch

De gemeente ‘s-Hertogenbosch is winnaar van de Sport2B Topsportgemeente-van-het-jaar prijs 2007. De Brabantse gemeente kende vorig jaar de beste topsport-prestaties, gemeten over 36 landelijke sportcompetities. De overige genomineerde gemeenten (Amsterdam, Edam-Volendam, Groningen en Utrecht) eindigden allen op korte afstand en mogen daarmee ook terugkijken op een zeer geslaagd sportjaar.

‘s-Hertogenbosch was vorig jaar met zeven teams op het hoogste niveau vertegen-woordigd. Twee teams - de hockeydames van Den Bosch en de basketballers van Eiffel Towers - werden zelfs landskampioen. De overige teams die hebben bijgedragen aan de topklassering zijn: het heren hockeyteam van Den Bosch, The Dukes (rugby), HMC Den Bosch (schaken) en de voetballers van FC Den Bosch (eerste divisie) en OJC Rosmalen (hoofdklasse zondag B).

De officiële prijsuitreiking zal plaatsvinden op donderdagavond 27 maart, tijdens het Internationaal Concours Hippique Indoor Brabant. Wethouder Rodney Weterings (Sport) zal de prijs in ontvangst nemen uit handen van Marcel Sturkenboom, directeur NOC*NSF.
Provincie:
Tag(s):