zondag, 4. mei 2008 - 18:47

Vader en zonen door groep mannen afgetuigd

Maastricht

Een groep van 15 - voornamelijk jongere - mannen zijn vrijdagavond een woning aan het Volksplein in Maastricht binnengedrongen en hebben een man en diens twee zonen gemolesteerd. De groep kwam verhaal halen omdat de broers tegen een van hen wat zou hebben gezegd wat hen niet beviel. Intussen heeft de politie 2 personen opgepakt voor deze mishandeling. Verdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

De broers waren vrijdagavond in de stad twee jongens op een scooter tegengekomen die enkele maanden geleden een van hen hadden mishandeld. Ze maakten daar een opmerking over. Toen ze thuis kwamen vloog meteen een kei door de voordeur. Het projectiel was afkomstig van de jongemannen op de scooter. Even later bestormde een groep van circa 15 met stokken en knuppels bewapende mannen van Noordafrikaanse afkomst de woning. Ze forceerden de voordeur, drongen de woning binnen en sloegen zowel de broers als hun vader. Toen de echtgenote van de man de politie ging bellen dropen de indringers af.

Inmiddels zijn twee man van de groep gearresteerd. Bij de inval op het woonadres van een van hen op de Busketruwe in Maastricht, trof de politie enkele kilo’s harddrugs aan. In verband daarmee werden de drie mannen die zich in de woning bevonden – inwoners van Vlaardingen, Rotterdam en Krimpen aan de IJssel in de leeftijd van 32, 26 en 28 jaar, aangehouden. Het onderzoek in deze zaak is nog gaande.
Provincie:
Tag(s):