woensdag, 20. augustus 2008 - 23:19

Van Houtum Papier wil 'groen' productieproces

Roermond

Gedeputeerde Herman Vrehen en Jerôme Verhagen, directeur van LIOF hebben een innovatiecheque van € 197.000,- uitgereikt aan Van Houtum Papier Swalmen. Van Houtum gaat deze subsidie gebruiken voor de ontwikkeling van de productie van volledig ‘groen’ hygiënisch papier.

Van Houtum wil gaan produceren volgens het ‘cradle-to-cradle’ principe. Volgend jaar moeten toiletpapier, papieren handdoekjes, dispensers en poetsdoeken van de band rollen die voor honderd procent afbreekbaar zijn, volledig gemaakt van gebruikt papier en met een minimaal gebruik van water en energie. Om ‘groen’ te produceren moet het productieproces ingrijpend worden aangepast.

“Cradle-to-cradle is veel meer dan een schone theorie en zeker geen hype,� zegt directeur Henk van Houtum. “Het is een levenshouding die aan de wieg staat van compleet nieuwe industrieën. Omschakeling naar volledige groene productie kan de eerste jaren kostenverhogend werken. Op de langere termijn zal het echter ook bedrijfseconomisch goed uitpakken. Overheden gaan in 2010 volledig over op het gebruik van duurzaam geproduceerde artikelen. Ondernemingen willen geassocieerd worden met een maatschappelijk verantwoord imago. De interesse voor ‘groen’ washroompaper is groot. We hebben al ministeries hier gehad en een bedrijf als KLM/Air France.�
Provincie:
Tag(s):