dinsdag, 30. december 2008 - 19:08

Vitesse zet Hans Westerhof op straat

(Elfvoetbal) Vitesse kan op zoek naar een nieuwe trainer. De huidige oefenmeester Hans Westerhof is per direct weg bij de Arnhemse Eredivisionst. Tijdens een evaluatie vandaag bleek dat de clubleiding te weinig vertrouwen had in een verdere samenwerking.

"Vanzelfsprekend is Hans niet de enige die de slechte sportieve resultaten aan te rekenen zijn. Dat komt voor rekening van de gehele staf, spelersgroep én directie", aldus algemeen directeur Paul van der Kraan in een verklaring. "Ieder voor zich, ook wij, moeten in de spiegel kijken om te zien waar we tekortgeschoten zijn. De evaluaties met Westerhof hebben wat dat betreft de nodige aanknopingspunten opgeleverd.�

Technisch directeur Marc van Hintum noemt het erg jammer dat er een voortijdig einde aan de samenwerking tussen Vitesse en Westerhof is gekomen. "In juli zijn wij vol verwachting en vertrouwen begonnen aan het nieuwe seizoen, dat in het teken stond van de wederopbouw van Vitesse. Dat proces is in de eerste zes maanden niet zo gelopen als wij hadden verwacht. Intern hebben wij getracht de vinger op de zere plekken te leggen. Daarbij is gebleken dat de mening van Hans over de oorzaken van de tegenvallende prestaties en hoe het tij te keren verschilt met die van ons."

Vitesse heeft nog geen besluit genomen over de opvolging van de ontslagen trainer Hans Westerhof. "Daar gaan we ons intern nog op beraden. We houden alle opties open", aldus Van Hintum.
Categorie:
Tag(s):