donderdag, 20. maart 2008 - 11:46

Vrachtwagen aan de ketting na negeren rijverbod

Driebergen

De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft op woensdag 19 maart 2008 op de rijksweg A16 ter hoogte van Rijsbergen een 54-jarige vrachtwagenchauffeur uit Altamura (I) voor een tweede maal bekeurd nadat hij het opgelegde rijverbod had genegeerd.

De chauffeur heeft de opgelegde boetes van in totaal 1530 euro direct betaald en kreeg opnieuw een rijverbod opgelegd, waarbij de vrachtauto aan de ketting is gelegd.

De Italiaan stond om 08.25 uur met zijn vrachtwagencombinatie stil op de vluchtstrook van de A16, om naar later bleek, de schijven van de tachograaf te wisselen. Uit controle bleek dat hij te kort, slechts 5.25 uur, had gerust en dat er een registratieblad (schijf) van de tachograaf ontbrak. Op grond hiervan kreeg hij boetes opgelegd ter grootte van 660 en 440 euro. Voor het zonder noodzaak stilstaan op de vluchtstrook kreeg hij een bekeuring van 130 euro. Op een veilige plaats, van de A16 af, kreeg de chauffeur een rijverbod opgelegd en is de vrachtauto aan de ketting gelegd in afwachting van de betaling. Nadat de boetes via een telefonische overboeking was betaald door het bedrijf waar de chauffeur moest gaan lossen is de ketting verwijderd. Het rijverbod gold tot 19.30 uur.

Om 17.00 uur zag een medewerker van de Verkeerspolitie Breda de vrachtwagenchauffeur op de rijksweg A16 ter hoogte van Rijsbergen weer rijden. De chauffeur is opnieuw staande gehouden en aan hem is in overleg met de officier van justitie een boete opgelegd van 300 euro voor het negeren van het rijverbod. De vrachtauto is opnieuw aan de ketting gelegd, ditmaal voor de duur van het nieuwe rijverbod van 9 uur.
Provincie:
Tag(s):