vrijdag, 13. juni 2008 - 15:14

Zomerexpositie in Museum Het Oude Raadhuis

Urk

Museum Het Oude Raadhuis, het museum van en voor Urk, toont in de zomermaanden van 2008 een keuze uit de museumcollectie, met het thema “Muziek op Urk�.

Hierbij gaat het om objecten uit de verzameling die beelden laten zien, documenten tonen of muziekfragmenten laten horen over de rijke muzikale geschiedenis van het eiland Urk.

Het museum bezit een overweldigend aantal foto’s en documenten over een breed scala aan onderwerpen. Hieruit is nu een keuze gemaakt die de geschiedenis toont van de vele muziekgezelschappen en zangverenigingen die het eiland telt.

De gezelschappen en verenigingen hebben ook een actieve bijdrage geleverd aan het tot stand komen van de tentoonstelling. Deze gelegenheid is aangegrepen om een mooi verzorgd boekwerk te laten verschijnen. Ter zake kundige auteurs dragen, met hun artikelen over de thema's, hierin bij en zijn vele foto’s uit de tentoonstelling afgedrukt.

De tentoonstelling duurt van 20 juni 2008 tot 6 oktober 2008. Het museum is geopend van 10:00 uur tot 17.00 uur. Voor inlichtingen kunt u bellen met 0527-683262.

De opening van de tentoonstelling vindt plaats op vrijdag 20 juni 2008 in de filmzaal van Museum Het Oude Raadhuis. De openingshandeling zal worden verricht door de wethouder voor Kunst en Cultuur van de gemeente Urk, mevrouw D. Hoekstra.

U wordt uitgenodigd om bij deze opening aanwezig te zijn.
De opening zal duren van 15.30 uur tot 16.00 uur, waarna er gelegenheid is om de tentoonstelling “Muziek op Urk� te bezoeken. Hierbij zult u van de nodige informatie worden voorzien.
Provincie:
Tag(s):