zondag, 22. maart 2009 - 14:06

Aanhoudingen na botsing met vrachtwagen

In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn na een aanrijding op de Buitenring twee mannen aangehouden.

Rond 02.00 uur kwamen de mannen, een 22-jarige Lelystedeling en een 24-jarige man uit Almere, met hun auto door onbekende oorzaak in botsing met een vrachtwagen.

Direct na de aanrijding probeerden de twee er te voet vandoor te gaan. De 22-jarige man kon ter plaatse door de politie worden aangehouden. Hij verzette zich daarbij hevig.

De 24-jarige Almeerder werd even later in de directe omgeving van het ongeval aangehouden. Beide mannen waren onder invloed van alcohol.

Uit het eerste onderzoek is niet duidelijk geworden wie van de twee de auto bestuurd heeft. De 24-jarige verdachte blies op het politiebureau
1,1 promille.

De Lelystedeling raakte als gevolg van het ongeval gewond. Hij werd met onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis. Om zijn alcoholpromillage vast te stellen werd daar van hem een bloedproef afgenomen.

De bestuurder van de vrachtwagen, een 39-jarige man uit Almere, bleef ongedeerd. Specialisten van de verkeersongevallendienst hebben ter plaatse een onderzoek naar het ongeval ingesteld.

Verder onderzoek moet uitwijzen wie de auto bestuurd heeft. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):