vrijdag, 13. maart 2009 - 15:37

Alle 7 'terreurverdachten' Amsterdam Zuidoost vrijgelaten

Amsterdam

‘De zeven personen die gisteren zijn aangehouden in verband met de dreiging van een aanslag in Amsterdam Zuidoost, zijn vandaag, vrijdag 13 maart, alle zeven door justitie vrijgelaten’, meldt het Openbaar Ministerie (OM) vrijdagavond.

Vrouw en vier mannen vrij
Het OM maakte vrijdagmiddag al bekend dat ze vijf verdachten had vrijgelaten, vrijdagavond werd bekengemaakt dat ook de twee mannen die nog in hechtenis zaten waren vrijgelaten.

Er zijn in de loop van de nacht en ochtend geen andere personen aangehouden. De officier van justitie heeft zeven personen heengezonden omdat de verhoren en doorzoekingen van de woningen geen nadere onderbouwing hebben opgeleverd voor de verdenking van terroristische activiteiten.

Onderzoek melder aanslag
Het onderzoek naar de dreiging van een aanslag in Zuidoost loopt nog. Dit onderzoek concentreert zich nu vooral op de identiteit van de persoon die de melding heeft gedaan. Hierbij wordt nauw overlegd met de Belgische autoriteiten.

In tegenstelling tot wat er gisteren is gemeld hebben twee van de aangehouden personen geen Nederlandse nationaliteit, maar alleen de Marokkaanse.
Provincie:
Tag(s):