dinsdag, 7. april 2009 - 10:25

Apeldoorn heeft Beste Markt van Nederland 2009

Apeldoorn

De zaterdagmarkt in Apeldoorn is gekozen tot Beste Markt van Nederland 2009. Medefinalisten waren de woensdagmarkt in Staphorst en de zaterdagmarkt in Stadskanaal. "De Apeldoornse warenmarkt weet ouderwetse oer-Hollandse gezelligheid naadloos te koppelen aan modern ambulant ondernemerschap met internationale allure", aldus Geert Vermeer, juryvoorzitter en voorzitter Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD), die afgelopen maandag de winnaar bekend maakte. Met trots nam de gemeente Apeldoorn de oorkonde én het promotiebudget ter waarde van 10.000 euro van het HBD in ontvangst.

De sfeervolle centrummarkt in Apeldoorn behaalde op bijna alle aspecten de hoogst mogelijke score. De markt is centraal gelegen, met onder het marktterrein een riante parkeergarage. Een bezoekje aan de markt met de auto is dan ook geen probleem. De warenmarkt is compact opgesteld en sluit goed aan bij de overige functies in het centrum van Apeldoorn, zoals winkels en horeca. De basisinfrastructuur en de inrichting zijn prima in orde.

De ondernemers op de markt hebben voldoende ruimte om hun waren te tonen. De Apeldoornse markt kent een zeer gevarieerd productaanbod, ook door het grote aanbod aan mediterrane producten. Voor elke portemonnee is er wel iets te vinden. Bovendien beschikt de markt als eerste in Nederland over het certificaat Keurmerk Veilig Ondernemen. De jury bestempelde de Apeldoornse markt als een absolute topper, een inspiratiebron voor de toekomst van de Nederlandse warenmarkt.
Categorie:
Tag(s):