donderdag, 11. juni 2009 - 13:06

Bijleveld opent elektronische Berichtenbox

Den Haag

Staatssecretaris Bijleveld (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) heeft de vernieuwde versie van de Berichtenbox geopend. Met de Berichtenbox kunnen overheidsorganisaties gepersonaliseerde informatie digitaal naar burgers versturen. De RDW zal als eerste organisatie gebruik gaan maken van deze verbeterde versie van de Berichtenbox.

De Generieke Elektronische Berichtenservice (GEB), ofwel de Berichtenbox, is een beveiligde elektronische mailbox waarmee overheidsinstanties persoonlijke informatie kunnen versturen aan burgers. Aangesloten burgers krijgen via een email in hun privé mailbox het bericht dat er in de Berichtenbox een digitale brief is aangekomen. Door in te loggen met DigiD krijgen zij toegang tot de specifiek voor hen bestemde informatie. Burgers kunnen er in de toekomst voor kiezen om brieven van de overheid alleen digitaal of ook nog fysiek te ontvangen.

De RDW is de eerste gebruiker van deze uitgebreide Berichtenbox. De RDW verstuurt jaarlijks zo'n 6 miljoen geautomatiseerde brieven ter herinnering aan het verlopen van de APK. Elektronische verzending van deze brieven leidt tot significante besparingen op de kosten zodra een groot deel van de bevolking besluit tot digitale ontvangst van deze correspondentie.
Categorie:
Tag(s):