vrijdag, 17. april 2009 - 10:35

Buschauffeur lijndienst overvallen

Een 54-jarige buschauffeur is vrijdagochtend 17 april rond 06:30 uur in Apeldoorn in zijn lijnbus overvallen door een nog onbekende man, die weggevlucht is samen met een andere man. De chauffeur is licht gewond geraakt aan zijn arm.

Het incident vond plaats bij een bushalte aan de Soerenseweg in Apeldoorn. De overvaller stond bij de bushalte, stapte de bus in en bedreigde de chauffeur met een mes. Hierop haalde de chauffeur uit en raakte de overvaller in het gezicht. De overvaller is vervolgens met de geldlade van de bus weggevlucht. In de buurt van de bus stond een andere man met een scooter te wachten. Beide mannen zijn op de scooter, een blauwe Yamaha met witte tassen achterop, weggevlucht via de Juniperlaan.

De overvaller die in de bus stapte was gekleed in donkere camouflagekleding en droeg handschoenen met een ster op de bovenkant. De man had een getinte huidskleur, was ongeveer 1,85 lang, ongeveer 20 – 25 jaar oud en droeg een neusring. In verband met het feit dat de buschauffeur de overvaller geslagen heeft, heeft hij vermoedelijk letsel in zijn gezicht.

Er zaten geen passagiers in de bus ten tijde van de overval. De politie is direct met meerdere eenheden ter plaatse gekomen en heeft uitgebreid gezocht naar de overvallers, maar deze niet meer aangetroffen. De buschauffeur is ter plekke verzorgd door ambulancepersoneel, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Hem wordt slachtofferhulp aangeboden.
Provincie:
Tag(s):