vrijdag, 30. januari 2009 - 23:53 Update: 17-09-2018 14:06

Buschauffeur ontslagen door eigen camera's

Hoofddorp

Een buschauffeur van Connexxion in Hoofddorp heeft op staande voet ontslag gehad nadat hij, onder het mom van '' geweld tegen buschauffeurs het loopt de spuigaten uit' , zelf de ramen van zijn bus had ingegooid om zo een beroving in scene te zetten.

Maar wat de kersverse buschauffeur alleen niet in de gaten had, was dat er camera's in de bus hangen die van hem een echte acteur maakten.

Volgens een medewerker van Connexxion in het Haarlems Dagblad, zette de pas opgeleide buschauffeur de beroving in scene waarna hij deed alsof hij was beroofd na een ruzie met een automobilist.

Waarschijnlijk had de chauffeur de les cameratoezicht op de bus nog niet gehad. Want de man had niet in de gaten dat alles was opgenomen met camera's in zijn bus die hem moeten beschermen tegen ongure types.

Een woordvoerder van Connexxion bevestigt het verhaal in de krant. Het gebeuren vond plaats bij station Hoofddorp. Opmeer: ,,Op de beelden was te zien hoe de chauffeur zelf stenen door een ruit gooide. Hij beweert dat hij bedreigd werd vanuit een auto. Alleen hebben we daar nu grote twijfels over.''

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: