zaterdag, 8. augustus 2009 - 22:32

Dode bij Solarfestival had drugs gebruikt

Roermond

De 21-jarige man uit België die zaterdag dood werd aangetroffen bij het terrein waar dit weekeinde het muziekfestival Solar Weekend plaatsvindt, had drugs gebruikt.

Dat maakt de politie vanavond bekend. Het lichaam werd door omstanders aangetroffen. Forensisch laboratorium-onderzoek heeft uitgewezen dat in het bloed van de 21-jarige overleden man uit België een samenstel van cocaïne - softdrugs en alcohol zat. Dit samenstel kan de dood tot gevolg hebben en dit is vermoedelijk ook de doodsoorzaak. Het openbaar ministerie heeft inmiddels het stoffelijk overschot vrijgegeven en overgedragen aan de familie.


Meer mensen onwel door gebruik drugs

Afgelopen nacht zijn er op de camping van het festivalterrein nog 4 personen onwel geworden en in de loop van zaterdag nog eens 2 personen. Vijf personen zijn voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht en een persoon werd ter plaatse behandeld.

Ook de oorzaak hiervan is niet bekend maar het is niet helemaal uit te sluiten dat het mogelijk te maken heeft met het gebruik van GHB of Ketamine. Om een definitieve oorzaak niet af te wachten, mocht het al bekend kunnen worden, hebben de hulpverleningsorganisaties in samenwerking met de organisatie van het festival verdere preventieve maatregelen genomen.

Zo worden er posters opgehangen en flyers uitgedeeld met de waarschuwing dat er mogelijk GHB of Ketamine in omloop zijn en het dringende verzoek om daarvan af te blijven. Er worden ook particuliere drugshonden ingezet bij de toegangen van het festivalterrein en er wordt intensief gesurveilleerd door beveiliging en politie. Organisatie, gemeente, politie en de geneeskundige hulpverlening zien dit als een betreurenswaardig incident en stellen alles in het werk om soortgelijke of andere incidenten te voorkomen.
Provincie:
Tag(s):