donderdag, 26. februari 2009 - 19:14

Duizend hartspecialisten bezoeken 'superschool' in Maastricht

Maastricht

Donderdagochtend is in het MECC in Maastricht het European Vascular Course (EVC) van start gegaan. Ruim duizend hart- en vaatchirurgen, cardiologen en gespecialiseerde verpleegkundigen uit de hele wereld wisselen drie dagen lang ervaringen uit en kijken naar maar liefst 21 unieke operaties, waarvan de beelden live vanuit operatiekamers van het Maastricht UMC+ naar het MECC worden gezonden, zo meldt het academisch ziekenhuis in Maastricht.

De European Vascular Course geldt als een zeer vooruitstrevende post academische opleiding, waar de allernieuwste technieken en medische producten worden behandeld, getoond en gebruikt. Zo bouwt Philips zelfs een complete operatiekamer op: de innovatieve `Hybride OK'. Al deze ingrediënten maken EVC daarmee de grootste `cursus' op cardiovasculair gebied in Europa.

Organisator van het EVC is professor Michael Jacobs, vaatchirurg en directeur van het Hart en Vaat Centrum van het Maastricht UMC+ . Een van de allernieuwste technieken die tijdens het EVC worden getoond is het via de lies inbrengen van een hartklep, aldus de Maastrichtse chirurg.
Provincie:
Tag(s):