dinsdag, 3. februari 2009 - 22:31

Gewapende overvaller binnen 10 minuten gepakt

Breda

De Bredase politie heeft dinsdagavond 3 februari 2009 een gewapende overvaller gearresteerd. Dat gebeurde binnen 10 minuten na het plegen van het misdrijf. De 26-jarige Bredanaar overviel in verwarde toestand een hobbyzaak aan de Haagweg, waarbij hij geld uit de kassa buitmaakte.

De politie kreeg om 17.22 uur melding van een gewapende overval op een hobbyzaak aan de Haagweg. Het 59-jarige slachtoffer zag kans om de politie te bellen op het moment dat de overvaller nog in de zaak aanwezig was. De voor haar onbekende man was kort tevoren de winkel binnengekomen en had een onsamenhangend verhaal opgehangen. Op gegeven moment trok de man een mes, waarop de 59-jarige vrouw meteen de politie belde. Onder bedreiging van het mes moest de vrouw geld uit de kassa afgegeven. De dader ging er daarna te voet vandoor.

Om 17.32 uur arresteerde de politie in de directe omgeving (in de Posthoornstraat) een man die voldeed aan het opgegeven signalement. De man had meteen na de overval ook zelf al de politie gebeld. Hij stond de agenten met zijn beide handen in de lucht op te wachten en had zijn wapen buiten bereik weggelegd. Ook het buitgemaakte geldbedrag had hij op dat moment nog in zijn bezit. De man bekende vrijwel meteen dat hij kort tevoren een gewapende overval had gepleegd. Hij maakte een verwarde indruk en was mogelijk onder invloed van medicijnen. De verdachte is na zijn arrestatie naar het politiebureau overgebracht. Hij werd ingesloten en direct in verzekering gesteld.
Provincie:
Tag(s):